Peck 101 / Java e Raoul Peck në Kino Armata

  • 10/12/2018 - 20:00
  • Kino ARMATA

PECK 101
10-13 dhjetor 2018, 20:00h

Kino ARMATA, hapësira publike në Prishtinë që promovon kulturë alternative dhe dialog shoqëror, ka kënaqësinë të njoftojë për bashkëpunimin e rradhës me Alliance Française de Pristina, Ambasadën e Francës në Kosovë dhe IF Cinema në shfaqjen e disa prej punëve më të rëndësishme dhe relevante të autorëve francez dhe të tjerë para publikut të Prishtinës dhe Kosovës.

Filmat nga seria ‘Peck 101’, me regji të Raoul Peck, do të shfaqen në Kino ARMATA mes 10-13 dhjetor dhe përfshijnë:

E hënë, 10 dhjetor, 20:00h
“Haitian Corner” (1988), 98 min.
Regjisor: Raoul Peck

E martë, 11 dhjetor, 20:00h
“Lumumba: La mort du prophète” (1992), 69 min.
Regjisor: Raoul Peck

E mërkurë, 12 dhjetor, 20:00h
“L’Homme sur les quais” (1993), 106 min.
Regjisor: Raoul Peck

E enjte, 13 dhjetor, 20:00h
“Moloch Tropical” (2009), 106 min.
Regjisor: Raoul Peck

Në kuptim si akademik ashtu edhe joformal, 101 përcakton faktet bazike të lidhura me një fushë ose çështje të caktuar. Gjatë 101, ARMATA shndërrohet në fushë mësimi për fillestarë dhe entuziastë, duke ofruar këndvështrim të freskët mbi disa prej filmave dhe autorëve më me ndikim të kohës sonë.

Raoul Peck (i lindur 1953) është regjisor nga Haiti, i filmave dokumentar dhe të luajtur, si dhe aktivist politik. Prej marsit 1996 deri në shtator 1997 ishte Ministër i Kulturës në Haiti. Peck së pari zhvilloi filma eksperimental të shkurtë dhe dokumentarë socio-politik, para se të kaloj në filma të luajtur. Filmi i parë i tij i luajtur L’Homme sur les quais (The Man by the Shore; 1993) ishte filmi i parë i Haiti i cili u shfaqë në kinematë e Shteteve të Bashkuara; ai gjithashtu u selektua për garë në Cannes Film Festival 1993. Peck u bë i njohur ndërkombëtarisht me Lumumba, filmin e tij fiksional nga viti 2000 për Kryeministrin Patrice Lumumba dhe periudhën e pavarësisë së Belgian Congo në qershor 1960. Filmi i tij I Am Not Your Negro (2016), për jetën e James Baldwin dhe marrëdhëniet racore në Shtetet e Bashkuara, është nominuar për Oscar në janar 2017.

Të gjitha filmat do të shfaqen në gjuhën franceze me titra anglisht dhe hyrja është falas. Kino ARMATA përkrahet nga Komuna e Prishtinës dhe gjindet në Rr. Brigada e Kosovës, prapa amfiteatrit të Sheshit Zahir Pajaziti.

EVENT INFO :

  • Start Date:10/12/2018
  • Start Time:20:00
  • End Date:13/12/2018
  • End Time:22:00
  • Location:Kino ARMATA
  • Website:www.af-pristina.com

FIND THIS EVENT ON :

X