Christmas workshop

🎄🎅Christmas workshop on 20th December at 6pm. Activities: decorating the Christmas tree, games, movie and surprises! 🎁 3€ per child 2€ for Alliance Française students

Read More

Nesër në Prishtinë shënohet Festa e Muzikës 2018

mbasada e Francës në Kosovë dhe Aleanca Franceze e Prishtinës në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës, me rastin e Festës së Muzikës, organizojnë disa koncerte në kryeqytet. Sipas njoftimit për media, programet për Festën e Muzikës do të nisin nesër, nga ora 17, në amfiteatrin e Sheshit “Zahir Pajaziti”. Bëhet e ditur se koncertet janë […]

Read More

Kosovarët të interesuar për gjuhën franceze

Aleanca Franceze në Prishtinë ka organizuar sot aktivitetin “Ditë e Hapur në Aleancën Franceze”, ku janë ofruar sesione informative mbi mënyrën se si të rinjtë kosovarë mund të bëhen pjesë e universiteteve franceze. Lojëra për fëmijë në temat e gjuhës frënge, kurs i gjuhës frëngjisht, shqip, serbisht, informacione mbi provimet DELF-DALF në gjuhën frënge dhe […]

Read More

Aleanca Franceze e Prishtinës hap dyert për vizitorë, vlerësohet interesimi i të rinjve për mësimin e gjuhës frënge

Aleanca Franceze e Prishtinës ka organizuar sot ditë të hapur për të prezantuar aktivitetet e saj. Ajo ka nisur në orën 10:00 për të përfunduar në orën 18:00, me aktivitete si njohje të tri gjuhëve që mësohen aty, aktivitete për fëmijë, seanca informative në lidhje me studimet në Francë dhe kuiz muzikor për muzikën franceze. […]

Read More

Promovohet romani “Një zotëri Piekielny”

Shkrimtari francez, François-Henri Deserable, fitues i shumë çmimeve letrare franceze, sot pasdite në Prishtinë ka promovuar romanin “Një zotëri Piekielny”, i cili është përkthyer edhe në gjuhën shqipe, ndërkaq falënderoi Shtëpinë Botuese “Buzuku” për përkthimin e romanit. François-Henri Deserable tregoi për historinë e librit të tij “Një zotëri Piekielny”, tha se është i lumtur që […]

Read More

Programi Veror për Fëmijë (07.08-11.08)

Aleanca Franceze organizon një program veror për fëmijë nga 7 deri më 11 gusht, nga ora 13:30 deri 18:00. Për 5 ditë, pesëmbëdhjetë fëmijë të moshës 6 deri 12 vjeç do të marrin dy orë kurse të gjuhës frënge çdo ditë; ne gjithashtu do të organizojmë për ta punëtori kreative dhe aktivitete kulturore. Çmimi: 30€ […]

Read More