Cultural events November - December 2019

Upcoming Events

No Events Available

Past Events

05

Nov

2018

Août 1914/ Edicioni i 18 i Festivalit të Filmit Frankofon

Keni dëgjuar për filmin e metrazhit të shkurt “Août 1914”? E dinit se ky film zgjat vetëm 17 minuta? Nëse jo, atëherë do të keni mundesinë ta shikoni shumë shpejt! Ky film është realizuar nga…

 • 19:00 - 19:30
 • Alliance Française de Pristina, Kosovo

19

Oct

2018

Ekspozitë fotografike – Një shekull fotografi të Pireneve

Alliance Française de Pristina is hosting from 20th October to 3rd November an exhibition entitled “Studio Alix: a century of photography in the Pyrennees”. The exhibition will showcase 30 photographs of Pyrenean landscapes and society…

 • 11:00 - 10:00 (03/11/2018)
 • Alliance Française de Pristina, Kosovo

16

Oct

2018

Takim me shkrimtarin francez Mathias Énard

Mathias Énard është romancier tashmë i njohur botërisht, specialist i gjuhëve dhe kulturave orientale. Ka studiuar persishten dhe arabishten, duke qëndruar një kohë të gjatë në Lindjen e Mesme. Jeton në Barcelonë dhe ligjëron arabishten…

 • 20:00 - 22:00
 • Alliance Française de Pristina, Kosovo

10

Oct

2018

Ciné-club "Caprice"

“Caprice” nga Emmanuel Mouret Të mërkurën me 10 tetor, nga ora 20:00 në Aleancën franceze do të shfaqet një komedi e realizuar nga regjisori dhe aktori francez Emmanuel Mouret, në vitin 2015. Filmi do të…

 • 08:00 - 09:40
 • Alliance Française de Pristina, Kosovo

27

Sep

2018

Debat për ndryshimet klimatike

Me cilat probleme përballen qytetet për përshpejtimin e ndryshimeve klimatike? Cilat mund të jenë zgjidhjet: plani urban, menaxhimi i trafikut, përmirësimi i energjisë, menaxhimi i ujit dhe mbeturinave …? Çfarë mund të bëjë Prishtina për…

 • 20:00 - 22:00
 • Alliance Française de Pristina

26

Sep

2018

Karaoke shumëgjuhëshë për ditën evropiane të gjuhëve at MIQT PUB

EUNIC Prishtina ju fton që ta festojmë Ditën Evropiane të Gjuhëve me një karaoke në shujmë gjuhë! Ejani dhe këndoni këngën tuaj të preferuar në çfarëdo gjuhe që ju pëlqen. Na tregoni cilat këngë do…

 • 20:00 - 23:30
 • Prishtina, Kosovo