Event Category: Events

DELF dhe DALF

DELF DALF dhe DELF Junior

👨‍🎓👩‍🎓🌏📜🇫🇷DELF dhe DALF janë diploma zyrtare në gjuhën frënge të lëshuara nga Ministria Franceze e Arsimit dhe janë diploma të njohura në të gjithë botën. Ju informojmë që sesioni i ardhshëm i provimeve DELF / DALF do të mbahet më: 🔹17 qershor (A1, B1, C1) 🔹18 qershor (A2, B2, C2) 🔹19 qershor DELF Junior 👉Regjistrimi: […]

Read More

Ekspozitë “France eMotion: udhëtim i animuar”

“France eMotion: udhëtimi i animuar” është një përvojë artistike e paparë, në kryqëzimin e fotografisë dhe animacionit dixhital, i cili do të zhytë spektatorët në një udhëtim befasues, duke i ftuar ata të zbulojnë ose rizbulojnë pasurinë e jashtëzakonshme të trashëgimisë kulturore franceze. Ekspozita paraqet 35 fotografi të vendeve kulturore franceze, të bëra nga katër […]

Read More

Festival du Film Francophone 2019

Edicioni i 19-të i FESTIVALIT TE FILMIT FRANKOFON në Kosovë do të mbahet nga data 13 deri më 18 nëntor, me komedinë si temë kryesore. Në program i pasur me komedi nga Belgjika, Zvicra dhe Franca do të jenë në kinematë e Prishtinës, Prizrenit, Mitrovicës, Pejës dhe Gjakovës,dhe Vushtrisë, filma të metrazhit të gjatë dhe […]

Read More

La Fête Nationale Française / Festa Kombëtare Franceze

Miqtë e tanë shumë të dashur, po afrohet Festa Kombëtare e Francës për të cilen ne kemi vendosur që të festojmë edhe këtë vit së bashku me ju. Konkretisht, Aleanca Franceze në Prishtinë për të ju sjellë atmosferë festive, të gjithë juve dashamirësit e kultures franceze, ju fton që me 11 korrik të festojm së […]

Read More

Kosova dhe Franca: takimi me Jacques Baudouin

Jacques Baudouin është ish-këshilltar i Bernard Kouchner-it, kur ishte Ministër i Punëve të Jashtme. Ai botoi “Kosova: lindja e demokracisë”, e cila gjurmon luftën e Kosovës për pavarësi. E martë, 23 prill në ora 19:30, Jacques Baudouin vjen të flasë dhe të diskutojë për marrëdhëniet midis Kosovës dhe Francës. Takimi do të jetë në frëngjisht […]

Read More

Vietnam 101 / Java e Dokumentarëve Vietnamez

VIETNAM 101 13, 14 dhe 16 maj 2019, 20:00h Kino ARMATA, hapësira publike në Prishtinë që promovon kulturë alternative dhe dialog shoqëror, ka kënaqësinë të njoftojë për bashkëpunimin e rradhës me Alliance Française de Pristina, Ambasadën e Francës në Kosovë dhe IF Cinema në shfaqjen e disa prej punëve më të rëndësishme dhe relevante të […]

Read More

Ciné-club “Les Malheurs de Sophie”

Kemi kënaqësinë të ju ftojmë në shfaqjen e filmit “Les malheurs de Sophie” të mërkurën me datën 17.04.19. në ora 20;00 në kuadër të Ciné club-it të muajit prill. Filmi është në gjuhën Frënge por me titra Anglisht. Nga kështjella e saj, Sophie nuk mund t’i rezistojë tundimit të ndaluar dhe ajo pëlqen mbi të […]

Read More

Konferencë dhe degustim: Verërat franceze

🍷🌍 Cilat janë veçoritë e verës franceze? Pse Bordeaux konsiderohet kryeqyteti i verës në botë? Cilat janë sfidat për vreshtat franceze në kohën e ngrohjes globale? Stéphane Badet, profesor i ekonomisë në “Institut du Vin” në Bordo do t’i përgjigjet të gjitha këtyre pyetjeve dhe shumë të tjerave, të martën, më 16 prill, në orën […]

Read More

Punëtoria për fëmijë “Peshku i Prillit”

🐟🐠👦👧 Punëtoria e fëmijëve që kemi planifikuar për këtë radhë është e një natyre pak më ndryshe dhe e kemi titulluar si “Peshku i Prillit”. Prind të nderuar, nëse fëmijët tuaj kanë moshën ndërmjet 6 deri 12 vjeç dhe jeni të interesuar të ju mësoni se çka do të thotë “Peshku i Prillit” për popullin […]

Read More

Studimet në Francë

🇫🇷A jeni të interesuar për të studiuar në Francë? Aleanca Franceze dhe Ambasada e Francës në Kosovë do të mbajnë një sesion informimi më 26 mars në orën 14:00 në Fakultetin Filologjik të Prishtinës.Campus France do të prezantojë disa elemente praktike në lidhje me studimet në Francë dhe tre studentë francezë të cilët aktualisht gjenden […]

Read More
X